Doro lanserer ny smartmobil

MOBIL FOR ELDRE: I ladestasjonen kan Doro 8030 fungere som klokke, alarm og digital bilderamme. (Foto: Doro)

Doro lanserer ny smartmobil

Mobilen for eldre og ferske smartmobilbrukere er blitt enda bedre.

Svenske Doro lanserer sin nyeste smartmobil myntet på eldre og nye smartmobilbrukere i forbindelse med Mobile World Congress i Barcelona. Selskapet er kjent for eldretilpassede telefoner med store taster og smartmobiler myntet på eldre forbrukere.

Den nye Doro 8030 er mindre enn forgjengeren 825, men er utstyrt med det samme grensesnittet og menystruktur som modellen fra 2015. Det er nettopp dette som skiller Doro fra konkurrenter. Nybegynnere som ikke er vant med smartmobiler kan bli skremt eller forvirret av menyer, ikoner og apper.

- Vi har derfor utviklet et brukergrensesnitt hvor menystrukturen tar utgangspunkt i det som virker intuitivt for vår målgruppe, nemlig førstegangsbrukere, sier Anders Austad, salgssjef i Doro Norge.

Han forklarer at brukergrensesnittet i Doro-mobilene fokuserer på handlinger fremfor applikasjoner, og med færre men forklarende ikoner. For eksempel, om brukeren skal sende bilde eller tekstmelding, så velger han først sende-ikonet, og velger deretter hva som skal sendes, og til slutt mottaker. En oppstartassistent bistår dessuten brukeren med vanlige operasjoner, som voluminnstilling og å legge til kontakter.

- Våre egne brukerundersøkelser viser at det er en stadig stigende etterspørsel etter smarttelefoner i brukergruppen 65+. Hele 60 prosent planlegger å kjøpe en smarttelefon neste gang de skal kjøpe ny mobiltelefon, påpeker Austad.

Tilpassede funksjoner

Den nye Doro 8030 leveres med en rekke funksjoner som ikke finnes på andre smartmobiler. Foruten en praktisk vannrett ladestasjon som lar mobilen fungere som klokke, alarm og digital bilderamme, er Doro 8030 utstyrt med fysiske taster, ekstra høy of tydelig lyd og kompabilitet med høreapparater. 

Mobilen er også utstyrt med en fysisk nødknapp med GPS-funksjon, og en kjekk applikasjon "My Doro Manager". Denne installeres på familie eller venners smartmobil, og lar denne kontrollere enkelte aspekter som å legge til kontakter, dele bilder, anbefale applikasjoner eller justere funksjoner som lyd og lys for brukeren. 

Doro 8030 leveres med Android 5.1, 8GB lagringsplass, 1GB minne, 5 megapixel kamera med blitz og 4,5 tommers HD-skjerm.

smartmobiler