Smertefri ip-telefoni

Jajah.com tilbyr nå en web-basert telefonitjeneste som er svært enkel.

Jajah.com er en IP-telefoni-tjeneste som i motsetning til konkurrenter som Skype verken krever egen programvare eller maskinvare for å fungere.

 

Det eneste man behøver å gjøre er å skrive inn sitt eget telefonnummer på nettstedet og telefonnummeret til den man vil ringe. Når dette er gjort klikker man på et ringeikon. Jajah.com sørger nå for å koble sammen telefonene. Det hele fungerte helt smertefritt da vi forsøkte å ringe både innenlands og utenlands.

20 øre i minuttet

Uavhengig av teleoperatøren kan du ringe både nasjonale og internasjonale samtaler for under 20 øre i minuttet. Med mobiltelefon blir det imidlertid en del dyrere for oss europeere. Utover samtalekostnadene betaler man ingen avgift. Det koster heller ingen ting og registrere seg som bruker. Samtalene betales i etterkant, enten med kredittkort eller via Paypal.  

 

Du kan teste tjenesten gratis i fem minutter, uten at det er nødvendig å registrere seg. Før du ringer et valgt telefonnummer vil du se hva samtalen vil koste.  

 

Bruker du Firefox som nettleser kan du også laste ned et lite program som sørger for å gjenkjenne og utheve telefonnumre på en nettside. Når man så klikker på telefonnummeret kobler Jajah opp en samtale til din telefon helt automatisk.

Også for mobilen

Tjenesten fra Jajah skal også kunne integreres med kontaktdatabasen Plaxo, slik at man kan kun klikker på et av telefonnumrene i adresselisten for å ringe.

 

Jajah-sjef Roman Scharf forteller til IDGs nyhetstjeneste at selskapet snart også vil starte opp en lignende tjeneste for å sette opp samtaler fra en nettleser i mobiltelefonen.

 

- Vi satser på å ha en million betalende kunder i løpet av 2006, sier Scharf. Til sammenligning har Skype 200 millioner registrerte brukere, men bare 1,5 millioner som benytter selskapets betalingstjeneste.