SMG-forhandlinger brutt sammen

SMG-forhandlinger brutt sammen

Forhandlingene om salget av SMG har brutt sammen. Men dørene er ikke helt lukket ennå, sier norgessjef Alex Jensen.

Salget av it-distributøren SMG til det som ganske sikkert er finske GNT har stoppet opp.

 

- Jeg vet ikke mer enn at vi har gått hver til vårt. Det diskuteres fremdeles og det kan komme forskjellige utfall. Det kan fremdels bli noe av, man skal aldri si aldri, sier Jensen til Computerworld.no.

 

Spekulasjoner

 

Computerworld.no skrev i går at SMG har inngått en intensjonavtale om salg av Sandefjords-bedriften med en ikke navngitt oppkjøper. Det har vært spekulert i hvilket selskap dette kan være, blant andre den finske distributøren GNT eller amerikanske Tech Data.

Toppsjefen i GNT nektet hardnakket overfor fagbladet it-bransjen at de var involvert i handelen, og SMG vil heller ikke bekrefte at det er dem. Men opplysninger som Computerworld.no sitter på tilsier at det er nettopp finnene som har ønsket å kjøpe SMG.

Aktørene i bransjen har i lang tid snakket om den kommende konsolideringen. Marginpresset hos distributørene har vært knallhardt de siste ti årene, spesielt blant breddedistributører som SMG, Ingram Micro og Scribona.

Allere for to år siden snakket finske GNT om at de skulle ekspandere til Norge.

Hvis problemene mellom GNT og SMG blir løst og finnene kjøper selskapet, vil GNT bli Nordens største distributør. Sammen vil omsetningen ligge på rundt 13,3 milliarder kroner.