Smører opplæringen på Ekofisk

Stavangerfirmaet Total Service Partner skal utvikle nettbasert opplæring og driftsdokumentasjon til ny oljeplattform på Ekofisk-feltet.
Det er ConocoPhillips som har tildelt Stavanger firmaet Total Service Partner (TSP) kontrakt for utvikling av nettbasert opplæring og driftsdokumentasjon til den nye 2/4M plattformen.

Kontrakten har en totalramme på rundt 10 millioner kroner over 2 år.

2/4M er en brønnhodeplattform som skal bygges av Aker Kværner i Egersund. Plattformen skal være i drift på Ekofisk fra tredje kvartal i 2005. Selve understellet skal plasseres på havbunnen høsten 2004 og dekket vil bli satt på sommeren 2005. I tillegg inngår det en del større modifikasjons systemer som også inngår i denne kontrakten.

- Vi skal bygge opp en informasjonsdatabase som viser og forklarer alle funksjoner og operasjoner på plattformen, sier daglig leder i TSP, Terje Malmo, i en pressemelding.

Kontrakten vil sikre sysselsettingen for selskapene i TSP. På det meste vil 10 ) 15 personer være engasjert i prosjektet. Malmo opplyser at partnerne i TSP, Upstream Management, Trainor og DocStream har samarbeidet med utvikling av denne form for dokumentasjon og opplæring siden 1999.

Ifølge pressemeldingen vil informasjonsdatabasen bestå av systembeskrivelser og prosedyrer integrert med et databasert opplæringsprogram. Via enkle og raske søkemetoder vil informasjon kunne finnes på en enkel og effektiv måte. Samtidig kan de som måtte ha behov for det gjennomføre korte eller lengre kursmoduler.

- Alle endringer blir forløpende oppdatert. Det gjør at dokumentasjonen til enhver tid gjenspeiler plattformens status, noe som igjen vil øke sikkerheten ombord, sier Terje Malmo.

TSP har siden 1998 arbeidet med å utvikle og systematisere driftsdokumentasjonen på Eldfisk- og Ekofisk-feltet.