SMS til himmels på nyttårsaften

Mer enn 25 millioner tekstmeldinger og nærmere en million bildemeldinger gikk gjennom Telenors mobilnett på nyttårsaften i år. Det er ny rekord.

På nyttårsaften i fjor, som hadde den tidligere rekorden, sendte nordmenn over 19 millioner tekstmeldinger og nesten en halv million bildemeldinger.

 

- Når antall meldinger som går gjennom nettet overstiger 1 000 i sekundet, begynner det å bli kritisk. Da vil det kunne oppleves forsinkelser. Men meldingen blir ikke borte, er den sendt fra avsenderen, lagres den hos oss og sendes videre så snart kapasiteten er der", sier Jon Erik Haug, leder for mobil i Telenors norske virksomhet i en pressemelding

 

I ekstreme tilfeller, dersom fryktelig mange mennesker sender melding samtidig i samme område, vil man kunne få beskjed om at meldingen ikke lot seg sende. Da er det bare å forsøke igjen, som regel går det greit med et nytt forsøk.

 

- Det er naturlig nok spesielt rundt midnatt det er stor pågang, eller nærmere bestemt mellom kvart over tolv og halv ett, når rakettene er sendt opp og klemmer er utvekslet med de som står rundt. Dersom man vil være sikker på å unngå forsinkelser, vil jeg anbefale å vente litt lenger, eventuelt å sende godt nytt år-ønskene litt tidligere på kvelden", sier Haug.