Snart klart for Media Markt i Norge

Snart klart for Media Markt i Norge

Kostnadskutt i 100 millioner kroners-klassen er ikke til hinder for Media Markts Norges-ambisjoner. Nå skal pengesterke norske forbrukere erobres.

Den tyske kjeden Media Markt jobber med sitt fotfeste i det nordiske markedet, og nå har turen kommet til Norge. Det betyr flere om beinet i et marked som allerede rommer et antall aktører, fra giganter som Elkjøp til de minste nettforhandlerne.

Som et ledd i ekspansjonsarbeidet har tyskerne etter hva svenske it24 erfarer nå etablert et nytt, nordisk holdingselskapet. Det norske selskapet vil bli innlemmet i det nye Media-Saturn Shared Services Nordic, som vil få sitt hovedsete i Stockholm, ifølge nettavisen.

Ekspansjonen er del av en vekstplan som Media-Saturn Holdings nye konsernsjef nylig la frem på en analytikerkonferanse i Barcelona.

Se også: Media Markt til Norge

- Stort potensial

Media Markts administrerende direktør Mikael Hagman gleder seg til å kaste seg over det norske markedet, som han vet rommer kjøpesterke og teknologiinteresserte konsumenter.

- Norske konsumenter er kjøpesterke, innovative og søker det siste innen forbrukerelektronikk, og vi ser frem til å kunne tilby norske konsumenter et bredere sortiment til lavere priser, sierHagman til den svenske avisen.

I forhandlinger

Selskapet er etter hva avisen erfarer nå i forhandlinger om et tyvetalls lokasjoner, og så langt er det klart at de første varehusene vil bli åpnet på Østlandsområdet.

Kutter 100 mill. i Sverige

Media Markts satsing på det norske markedet skjer samtidig som selskapet sliter med sin satsing i Sverige. Kjeden forbereder nå kostnadskutt på 100 millioner svenske kroner for å kunne presentere positive resultater for regnskapsåret 2011/12. 40 millioner svenske kroner skal kuttes, mens det på markedssiden skal barberes bort 60 millioner kroner.

Les også: Media Markt kutter i Sverige

Selskapet har imidlertid ingen planer om å trappe ned sin satsing i Sverige, snarere tvert i mot. Fire nye butikker skal åpnes i løpet av 2012, en satsing som skal gå parallelt med ekspansjonen i Norge.