Snart vil vi møte roboter i gangene

AMELIA: Amelia lærer raskt og kan snakke 20 språk. Chetan Dube er en av mennene bak denne "kvinnen" med kunstig intelligens. Han mener at vi må forberede oss på å dele verden med roboter i fremtiden. (Skjermdump: IPsoft)

– Snart vil vi møte roboter i gangene

..og ifølge Chetan Dube i Ipsoft, vil vi ikke se forskjell på disse og mennesker. 

Chetan Dube og Mike Walsh var på Insight 2015. Direktøren i Ipsoft, Chetan Dube stilte spørsmål rundt maskiner, og om de egentlig kan tenke. Han pratet også varmt om sin store kjærlighet; roboten Amelia. Forfatter og fremtidsinspirator Mike Walsh mente at fremtiden ikke er en oppdatert nåtid, men en invitasjon til å tenke på en helt ny måte. 

På tampen av dagen var de sammen i en paneldebatt for å diskutere om kunstig intelligens og nanoteknologi er en fordel eller en etisk utfordring. 

Debattleder var Nrk-profil Haddy N`jie. Hun synes per i dag at det er tryggere å konferere med en lege enn en maskin, og lurte på hvordan dette ville være i fremtiden. 

– Om fem år vil det være helt omvendt, mener Dube. 

Han tror vi vil ha en klokke som måler helt nøyaktig hva man føler og trenger, og som vil anbefale medisin som passer akkurat til deg og din blodtype. 

– Det kommer til å skje, sa han skråsikkert.

Kunstig intelligens 

– 97 prosent av feil er menneskelige feil. Vi bør ikke leke maskiner, maskiner er bedre. Vi må heller fokusere på kreativ tenkning som det å føre liv til en annen planet, sa Dube.

Han mener at teknologi nesten alltid leder til en bedre verden, og er dermed ikke bekymret over fremtiden, der han ser for seg at både mennesker og roboter vil leve i skjønn forening. 

– Vi må forberede oss på at dette kommer. I det neste århundret vil du passere noen i korridoren, og du vil ikke ha mulighet til å vite om det er et menneske eller ikke, sa han.