SOA-debatt på Javazone

Billettene til årets Javazone-konferanse er revet bort. Der skal bransjefolk krangle om den kanskje heteste it-hypen for tiden - SOA.

SOA (Service Oriented Architecture), tjenesteorientert arkitektur, er hovetemaet på Javazone, som går av stabelen i Oslo 14.-15. september. Ikke alle er like glad i det nye begrepet.

På Javazone skal de forteller hvorfor. Leif Arne Rones og Tony Gundersen fra Accenture er sterke tilhengere av SOA, og vil forklare hvordan SOA har blitt en integrert del av Accentures systemutvikling.

Johannes Broadwall fra Bankenes Betalingssentral vil rett og slett utdype hvorfor han hater SOA.

- SOA har vært voldsomt hauset opp fra programvareleverandørene, og spørsmålet mange nok stiller seg er hvorvidt og hva dette har noe for seg, så disse foredragene er svært relevante og spennende, sier presidenten i javaBin, Thor Henning Hetland, til daglig sjefskonsulent i Objectware.

Ifølge Hetland skyldes uenigheten delvis en manglende felles forståelse av hva SOA er.

Utsolgt

Billettene til årets Javazone er utsolgt tre uker før konferansen starter.

- Vi er allerede utsolgt, men de som fremdeles ikke har kjøpt billett, må satse på uavhentede billetter hos Billetservice dersom de ønsker å være med på årets happening, sier Hetland i en pressemelding.

Partnerne som er med på å støtte Javazone er Accenture as, Bea Systems as, Bekk, Borland Nordic ab, Bouvet as, Ciber, Computas as, Compuware Nordic, Ementor Norge as, Escenic as, Google, HP, IBM, JCP (java community process), Kantega, Mesan as, Objectnet as, Objectware as, Ravenholm Computing, Oracle Norge as, Programutvikling AS, Sun Microsystems, TietoEnator, Webstep Consulting og Zenior as.

Konferansen arrangeres 14.-15. september på Radisson SAS-hotellet ved Holbergsplass i Oslo. Javazone er den største samlingen for Java-utviklere i Norden og arrangeres for fjerde året på rad.