SOA-interessen eksploderer

SOA-interessen eksploderer

Aldri før har Oracle hatt liknende pågang til et og samme kurs. SOA er i vinden.
Kursansvarlig hos Oracle, Kirsti Moxnes, smiler fra øre til øre.

-- Det startet opp med at vi skulle ha et kurs nå i begynnelsen av mars. Det ble så fort fulltegnet at vi satte opp ett til. Men så ble det også fullbooket, og vi dro i gang med et tredje tilbud. Denne uken har vi over 50 kursdeltakere som vil lære mer om SOA og Oracles verktøy, sier Moxnes.

-- Dette er første gang noensinne at vi har måttet sette opp tre parallelle kurs for å dekke etterspørselen på et teknologiområde, legger hun til.

På denne ukas SOA-kurs hos Oracle deltar det både partnere og kunder av Oracle, men også flere store konsulenthus er godt representert.

-- Selskaper som Steria, Accenture, Ergo og TietoEnator, bare for å nevne noen, har konsulenter på kurs, og det tar vi også som et gledelig tegn for dette markedet, sier Moxnes .

-- Det har skjedd et klimaskifte i markedet. Fra å teste ut SOA-komponenter, dreier markedet nå mot å ta tunge arkitekturvalg. Eksempler på dette er Politiets Data- og materielltjeneste, som nå samordner it-systemene til hele justisektoren basert på vår mellomvare, sier administrerende direktør Hans Olav Hamran i Oracle.