Software Innovation ferdig kuttet

Crm-selskapet Software Innovation kan være blant selskaper som står i faresonen i forhold til de utfordringer som Arild Reierskog i Ahrens skisserer. Men konsernsjef Per Kveim hevder de nå er ferdig kuttet.
Software Innovation er blant de it-selskaper i Norge som har vokst raskest de siste fem årene. Men nå butter det imot og omsetningen er dalene.

De har også kvittet seg med cirka 130 ansatte. Men cirka 70 av dem er fra solgte virksomheter i Singapore og Canada. Av de resterende 60 som har sluttet, er 40 i Norge.

-- Er du redd for at entreprenør-ånden og entusiasmen forsvinner?

-- Vi var uansett i en situasjon at det ikke var nok med entusiasme alene. Når du blir stor må du innføre en ny struktur og styringsverktøy. Derfor ville økt fokus på styring og kontroll skjedd uansett, sier Kveim.

Men Kveim innrømmer at det har vært tungt.

-- Det har vært en belastning og redusere personell. Samtidig det faktum at det ikke lenger er rom for lønnsøkninger. Snarere tvert imot. Det er slitsomt både for de berørte og de som gjennomfører det, sier Kveim. Nå tror imidlertid Kveim at de er ferdig med å slanke seg.

-- Jeg mener vi idag har en riktig bemanning utfra dagens markedsforhold, sier Kveim.