SØKEAVTALE: Skanska har valgt Virtualworks som leverandør av ny global søkefunksjon. På bildet Hanna Karppi, sjef for Skanska Digital Workplace, og Simen Kortgaard, sjef for Virtualworks i Sverige. (Foto: Virtualworks)

SØKEAVTALE: Skanska har valgt Virtualworks som leverandør av ny global søkefunksjon. På bildet Hanna Karppi, sjef for Skanska Digital Workplace, og Simen Kortgaard, sjef for Virtualworks i Sverige. (Foto: Virtualworks)

Norsk søkemotor for global digitalisering

Norske Virtualworks har sikret seg en global avtale om å levere ny søkeplattform til Skanska.

Det er et av verdens største entreprenør- og eiendomsutviklingsselskaper, Skanska AB, som nå har besluttet å bruke Virtualworks som leverandør av ny søkeplattform.

Global digitalisering

– Søk kommer til å spille en viktig rolle i vårt digitale arbeid globalt, og målet er å bygge en søkefunksjon som fungerer likt i hele selskapet. Medarbeiderne våre skal ha tilgang til både global og lokal informasjon uansett hvor de befinner seg, sier Hanna Karppi, sjef for Skanska Digital Workplace.

Skanska er en stor kunde for Virtualworks. Selskapet er et av de største i verden innenfor entreprenør- og eiendomsutvikling – verdens største, ifølge pressemeldingen fra Virtualworks, verdens femte største, ifølge Wikipedia. Skanska ble etablert i 1887.

Selskapet har mer enn 43.000 ansatte i Europa og USA. Her i Norge sysselsetter Skanska rundt 3.800 personer.

Avansert søkeplattform

Virtualworks ble grunnlagt i 2009 og har sitt hovedkontor på Lysaker i Oslo. Selskapet er blitt en av de ledende leverandørene innen søk i Norden, Europa og USA. Selskapets plattform består av teknologi for håndtering av store datamengder, språkanalyse, innholdsanalyse og innsiktsgenerering.

– Denne avtalen viser at vårt strategiske fokus på den digitale arbeidsplassen og optimaliserte intranettsøk og innsikt gir forretningsverdi for våre kunder, sier Simen Kortgaard, sjef for Virtualworks i Sverige.

– Samarbeidet med Skanska betyr mye for oss, fortsetter han. – De har høye forventninger og vi skal gjøre alt vi kan for å leve opp til dette, sier Kortgaard.

Den nye søkefunksjonen fra Virtualworks skal bygges inn i Skanskas globale intranett, OneSkanska.

Den nye søkeplattformen har støtte for prediktive analyser, og Skanskas begrunnelse baserer seg på at Virtualworks har en veletablert leveransemodell og lang erfaring innen søkebaserte løsninger.

søkemotor