Søkkrik på å sende ut spam

Søkkrik på å sende ut spam

Scott Richter blir mangemillionær på å sende ut mellom 50 og 250 millioner søppelpost hver eneste dag.
Scott Richter er i ferd med å bli verdenskjent på det han selv kaller bulk epost- markedsføring. Egentlig handler det om å sende ut millioner av uønskede epost (spam) til folk over hele verden.

Gjennom selskapet OptInRealBig.com er Richter blitt søkkrik. Men også hatet. Han blir omtalt i media som blant den mest beryktede og moralsk forkastelige spammeren i verden.

Hvis du har en epost-konto og er litt uforsiktig med hvilke nettsteder du besøker og eventuelt legger igjen din adresse, er faren stor for at du har fått en epost fra Richter.

I sin database har han lagret 45 millioner epost-adresser til folk over hele verden. Disse selger han videre til bedrifter som bruker denne kanalen til å markedsføre sine produkter. Disse produktene dreiere seg i hovedsak om penis-forlengere, viagra, slankekurer eller "gunstige" spareavtaler.

Tjener millioner

Ifølge nyhetstjenesten Westword omsetter OptInRealBig for opptil 2 millioner dollar i måneden, eller rundt 170 millioner kroner i året. Kostnadene er lave og derfor havner mesteparten i lommene til Richter. Daglig sender selskapet ut mellom 50 og 250 millioner epost hver eneste dag.

Selv hevder han at nesten alle disse har abonnert på tjenesten.

-- Det folk ikke forstår er at internett er gratis. Jeg tjener penger på å at du abonnerer på vår tjeneste, analyserer ditt forbruksmønster og bruker denne informasjonen til å finne ut hva du liker, sier Richter.

Søksmål

Men ikke alle mener at Richter opptrer lovlig. I forrige måned fikk han både Microsoft og myndighetene i New York på nakken. De hevder at virksomheten til Richter er ulovlig.

Bevisene for handlingen skal være rundt 8.700 fiktive Hotmail-kontoer som var satt opp for å som en såkalt spam-felle. Etter kort tid mottok disse epost-kontoene over 40.000 epost de ikke hadde bedt om fra Richter og hans selskap.

Statsadvokat Eliot Spitzer i New York krever en erstatning på 500 dollar per epost, tilsvarende 20 millioner dollar. Microsoft krever Richter for 18,8 millioner dollar.

Richter selv bare fnyser av søksmålene og hevder dette bare er en svertekampanje mot han og hans selskap. Han hevder de 40.000 epostene er sendt fra underleverandører som OptInRealBig ikke har ansvaret for.

Vinner New York og Microsoft frem med sine søksmål, vil det trolig bety spikeren i kista for Richer og hans spamming-virksomhet.