Søkkrike Steve Jobs

Søkkrike Steve Jobs

Apple-sjefen klatrer på listen over verdens rikinger, men det er fremdeles et stykke igjen til klassen for de virkelig store gutta.

Steve Jobs er ikke som andre næringslivsledere. Han har ikke bare satt sitt umiskjennelige preg på virksomheten han var med på å gründe, men han har også sikret seg en plass på verdens rikingliste det står respekt av.

I siste utgave av Forbes Magazine liste over de 400 rikeste fremgår det at Steve Jobs nå kan godskrive seg en verdi som er én milliard høyere enn i fjor. Forbes mener Jobs nå er god for 6,1 milliarder dollar, svimlende 35,8 milliarder kroner.

Slått av Zuckerberg

Da må han likevel se seg slått av Facebook-gründeren, Mark Zuckerberg. Han er nemlig god for 6,9 milliarder dollar, mener Forbes, tilsvarende drøye 40 milliarder kroner. Forbes plasserer Steve Jobs på en 42. plass på den amerikanske listen og på en 136. plass på verdensbasis.

Langt igjen til toppen

Men begge de to herrene Zuckerberg og Jobs har en lang vei å gå rent formuesmessig for å kunne ta opp kampen med mannen som fremdeles regjerer listen. Det kommer neppe som noen stor overraskelse at det fremdeles er Microsoft-gründeren Bill Gates som troner øverst med sine svimlende 54 milliarder dollar, fire milliarder mer enn i fjor. Med dagens dollarkurs skulle det tilsvare 316 milliarder kroner.

Apple nest størst i verden

Med Jobs bak spakene har Apple også skapt en utvikling aksjonærene kan glede seg over. I løpet av gårsdagen Nasdaq-handel i USA steg Apples kapitaliserte verdi til 263,9 milliarder dollar. Det plasserer selskapet på annenplass på listen over verdens største selskaper målt i markedsverdi, rett bak PetroChinas 265,5 milliarder dollar.

It-topper dominerer listen

Bill Gates blir etterfulgt av kjendisinvestoren Warren Buffett på listen over Amerikas rikeste. Mens Buffett er god for 45 milliarder dollar, følger nok en it-topp, Oracle-sjefen Larry Ellison som nummer tre. Ellison er god for 27 milliarder dollar, ifølge Forbes.

Nysgjerrig på resten av verdens pengeelite? Sjekk listen over Forbes 400 rikeste her .