Solgte for 7,4 mrd - Telenor-kursen falt

Statens salg av 250 millioner Telenor-aksjer er gjennomført. Totalt innbragte salget 7,4 milliarder kroner i statskassen. Det er 30 prosent mindre enn hva staten fikk da Telenor gikk på børs for 2,5 år siden.
Salget av en kvart milliard Telenor-aksjer har presset aksjeprisen ned. Fredag sluttet Telenor-aksjen på 31,40 kroner. Nå kan Nærings- og handelsdepartementet melde om at staten fikk 29,50 kroner per aksje i forbindelse med salget av 13,9 prosent av aksjene i Telenor.

Samtidig sluttet aksjen på 29,20 kroner tirsdag. Det betyr at statens nedsalg har presset ned aksjekursen til Telenor med sju prosent.

Den totale salgssummen i forbindelse med statens salg av Telenor-aksjer ble på 7, 375 milliarder norske kroner. Etter salget eier staten 63,73 prosent av aksjene i Telenor.

Siden nyttår har Telenor-aksjen løftet seg med 10 prosent. Sammenlignet med hovedindeksen (veiet gjennomsnitt av aksjene på Oslo Børs) er det dårlig. Hovedinndeksen er opp hele 15 prosent siden nyttår.

Telenor gikk på børs i desember 2000. Da hadde luften ennå ikke gått helt ut av dotcom- selskapene, og prisen på telekomselskaper var en helt annen. Dengang solgte staten aksjer til 42 kroner stykket. Aksjen har altså falt med 30 prosent siden børsnoteringen.