Solid kvartal fra Oracle

Solid kvartal fra Oracle

Oracle rapporterte solide tall for tredje kvartal i finansåret 2004. Omsetningen økte med ni prosent til 2,5 milliarder dollar, og resultatet økte med 11 prosent til 635 millioner dollar.
Lisenssalget økte med 12 prosent til 847 millioner dollar, og oppgraderinger og support økte med 17 prosent til 1.176 millioner dollar. Driftsmarginen var 37 prosent, mot 35 prosent forrige år. - Utviklingen i Norge er på linje med utviklingen ellers i Europa. Vi opplever at markedet er i ferd med å ta seg sakte opp igjen både i privat og offentlig sektor, sier administrerende direktør Hans Olav Hamran i Oracle Norge. - Spesielt gledelig i de internasjonale resultatene er økningen på 86 prosent i salget av RAC, som er en teknologi for å koble rimeligere datamaskiner sammen til et større system. På dette området er faktisk veksten i Norge enda høyere, og vi har nå mer enn 50 RAC installasjoner, sier Hamran.

Ifølge IDG News Service kostet kampen om å overta Peoplesoft Oracle 58 millioner dollar - vel 400 millioner kroner - i kvartalet.

Styreformann Larry Ellison sa under resultatfremleggelsen at han så frem til å høre hva retten har å si i den betente saken mellom Oracle, Peoplesoft og det amerikanske justisdepartementet, som har tatt Peoplesoft sin side i saken.