Solid kvartal for IBM

IBMs omsetning økte med 10 prosent i andre kvartal. Nettoresultatet havnet på 1,7 milliarder dollar. Men om dette er snutegnet alle venter på, vil ikke IBM stadfeste.

Både tjeneste- og programvareforretningen til IBM økte i andre kvartal. Men det går ikke like bra for maskinvaresalget.

Verdens største it-selskap omsatte for 21,6 milliarder dollar i andre kvartal. Det er en økning på 10 prosent i forhold til samme periode i fjor.

Finasdirektør John Joyce betegner resultatene som solide i et tøft marked, men han vil ikke spekulere i om dette er tidspunktet for en endring i de labre markedsutsiktene, ifølge IDG News Service.

-- Jeg trenger ikke påminne investorene at det snur i andre ahlvår har vært forventet både i 2001 og i 2002. selv om endel vil argumentere for at det er mer sansynlig at det skjer i år, vil vi på vår side innta en svært pragmatisk holdning, sier Joyce.

IBM Global Services sto for nesten halvparten av den totale omsetningen med 10,8 milliarder omsatt. Tjenestedivisjonen økte sin omsetning med 23 prosent i forhold til i fjor. Kjøpet av PwC Consulting hjalp naturlignok på veksten, opplyser IBM.

Programvaredivisjonen økte salget med seks prosent. Mellomvare i form av WebSphere økte med 14 prosent, mens databaseomsetningen økte med 16 prosent. Men Lotus-programvaren taper grunn. I forhold til samme periode i fjor, sank omsetningen med tre prosent.

Maskinvareomsetningen falt med en prosent i andre kvartal. Men det er lyspunkter: omsetningen fra servere og datalagringsløsninger vokste med 10 prosent.

Salget av pc-er falt med tre prosent, og omsetningen fra IBMs Technology Group falt med 34 prosent - delvis fordi IBM har kvittet seg med lavmarginengasjement innen denne gruppen.