Solid tredje kvartal fra Yahoo

Solid tredje kvartal fra Yahoo

Den nye Yahoo-sjefen Marisssa Mayer var fornøyd med 1,2 milliarder i inntekter.

Inntektene til selskapet kom på 1, 2 milliarder dollar i kvartalet som endte 30 september 2012. Med provisjonene som ble utbetalt til annonseringspartnere, havnet inntektene på 1,08 milliarder dollar, noe som matcher forventningene fra analytikere. Det skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Nettoinntekten gikk fra 3,16 milliarder, eller 2,64 dollar per aksje, takket være en netto gevinst på 2,8 milliarder knyttet til selskapets salg av sin eierandel i Alibaba Group. Dette kan sammenlignes med nettoinntekten i tredje kvartal 2011, på 293,3 millioner dollar, eller 0,23 dollar per aksje.

Utenom Alibaba-transaksjonen, har Yahoo fortsatt klart å øke inntektene sine med 0,35 dollar per aksje og toppet dermed analytikernes forventninger, som var 0,23 dollar per aksje.

Annonseinntekter stiger

Yahoos annonseinntekter på skjerm var på 452 millioner dollar, og annonseinntekter relatert til søk, havnet på 414 millioner dollar, opp 11 prosent.

Mayer, som startet i Yahoo i juli etter en karriere hos Google, beskrev tredje kvartalet i år som ”solid” , og sa videre at selskapet er oppmuntret av det som ansees som en ”stabilisering” i annonseinntekter relatert til skjerm og søk.

I forrige måned annonserte Yahoo at de hadde fullført salget av Alibaba-aksjene sine, hvor de mottok 7,6 milliarder dollar- 6,3 milliarder i kontanter og 800 millioner i foretrukne Alibaba-aksjer. I bytte, returnerte Yahoo sin eierandel (40 prosent) i selskapet, sammen med 550 millioner dollar i betaling for lisensavtale for teknologi og intellektuell eiendom.