Solide Telenor

Selv om Telenor ikke innfrir forventningene 100 prosent, kan selskapet si seg fornøyd med årets tredje kvartal.
Telenors driftsinntekter økte med nesten 16 prosent i 3. kvartal i forhold til samme periode i fjor, og landet på solide 15,6 milliarder kroner. Resultatet etter skatt endte på 1.460 millioner, viser tallene som selskapet la frem i dag.

EBITDA (driftsresultat før av- og nedskrivninger) i 3. kvartal 2004 ble på 5.605 millioner kroner. Dette er 713 millioner kroner mer enn i 3. kvartal i fjor. EBITDA-marginen justert for spesielle poster ble 36,1 prosent sammenliknet med 37,2 prosent i 3. kvartal i fjor.

For Telenor er det så og si bare en sky på himmelen akkurat nå. Det er fasttelefonien, hvor selskapet har opprettholdt sin markedsandel, men trafikken går ned som en konsekvens av økt bruk av adsl og ikke minst mobiltelefoner.

På mobisiden klamrer Telenor seg til en en markedsandel på 56 prosent i antall abonnementer i Norge. Internasjonalt er det vekst hos Telenor Mobil. Antall abonnementer i selskapets konsoliderte virksomhet økte med 2,2 millioner i 3. kvartal, sammelignet med en vekst 0,6 millioner i samme periode i fjor.

Totalt sett har nå Telenor 16,5 millioner abonnenter og tar man med selskaper hvor Telenor har eierandeler, har selskapet hele 45,2 millioner abonnenter.

-- Denne solide økningen skyldes i all hovedsak den sterke kundeveksten i mobilvirksomheten og konsolideringen av Sonofon. I dette kvartalet alene har vi fått hele 2,2 millioner nye mobilabonnement i konsolidert virksomhet. Det er nesten like mange som vi har i Norge totalt i dag, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i en pressemelding fra selskapet.