Som en propp i øret

Som en propp i øret

Håndfrisettet M2500 fra Plantronics er bra å se på og virker robust, men hadde på vår testtelefon Nokia 6600 dårlig lyd.
Plantronics M2500 fungerer med alt som har blåtann og som støtter hodesett- eller handsfree-profiler. I prakis vil det si de fleste mobiltelefoner, håndholdte og mer eller mindre bærbare datamaskiner. Enheten har en veiledende pris på 899,- kroner, men er ikke verdt pengene.

M2500 var både lett å bruke og installere på vår testtelefon, Nokia 6600. Men til tider var lyden sprakende. Det samme opplevde de på den andre siden av telefonsamtalen. På den positive siden har M2500 god batteritid. Ifølge spesifikasjonene har den da også 5 timers taletid og opp til 120 timer i ventende modus.

Bluetooth-enheten fra Plantronics satt godt i øret og var heller ikke plagsom etter lengre tids opphold i øregangen. Den maksimale avstanden mellom mobiltelefonen og håndfrisettet kunne være opp til ti meter, og det er bra. M2500 ser dessuten bra ut, den legger seg diskret bak øret og mikrofonen stikker heller ikke for langt frem, slik at man har lykkes å gjøre den liten.

Selv om lyden trekker ned, var lyden langt bedre en annen telefon vi dobbelsjekket med. Problemet for forbrukerne blir da at man på forhånd ikke vet om lyden blir god på sin telefon. M2500 bør derfor testes før kjøp.