Sønsteby innhentet av fortiden

Topnordics norske direktør, Steinar Sønsteby, var lei av dumhetene i Ementor. Nå skal lokalbutikken inn i Ementor igjen.

Steinar Sønsteby var sentral i Ementor under Arne A. Jensens lederperiode. Han var visekonsernsjef og leder for Ementor Norge.

Da Jo Lunder ble hentet fra Telenor-systemet for å lede Ementor, rundt juletider i 2004, tok det ikke lang tid før Sønsteby var ute av selskapet.

Han uttalte dengang at han var lei av dumheter i Ementor, og han flagget samtidig at han var veldig opptatt av maskinvaresalg og infrastruktur - akkurat det fusjonerte Ementor og Topnordic har som kjerne.

Topnordic-folk ikke informert

Sønsteby mønstrer på toppsjefjobben som Topnordics mann i Norge i august i fjor. Kort tid etter kjøpte Topnordic Egroup Consulting Vest i Bergen, og startet med det en ekspansjon som på sikt skulle omfatte Stavanger og Trondheim.

Det blir det nok ikke noe av nå.

Under dagens resultatpresentasjon for Ementor, uttalte storeieren i Topnordic, Ib Kunøe, at det var endel mennesker i Ementor-systemet som visste om fusjonsplanene, men ingen i Topnordic i Sverige og Norge.

- Organisasjonene i Norge og Sverige vet ingenting om dette. Beklager, men vi kunne ikke si noe. Hvis dere er på webcast nå, kan jeg bare si beklager, men vi skal informere, sa Kunøe.

Overfor HegnarOnline vil ikke Sønsteby svare på om han forventer seg en sentral posisjon i det nye selskapet.

- Det er heller ikke det som er viktig nå. Vi har i dag lansert en av de største nyhetene på it-siden på veldig lenge, og det viktige blir å få det nye selskapet til å fungere godt, sier Sønsteby.