Sony blir Telenor-nabo

IT Fornebu får fra januar selskap av den japanske elektronikkgiganten.

Sony Norges 38 ansatte inntar 1019 kvadratmeter store lokaler fra 14. januar.

- I flytteprosessen vurderte vi mange ulike alternativer rundt i hele byen. IT Fornebu skilte seg tidlig ut som en favoritt, blant annet med et miljø som gjenspeiler Sony. Vi la også vekt på å finne lokaler med identitet som skiller seg ut og som passer vår merkevare, sier Thomas Hanche-Olsen i Sony.

Sony Norge er siste skudd på stammen i IT Fornebu.  

- I år har IT Fornebu befestet sin stilling som et av de mest attraktive lokasjonene for kunnskapsbedrifter i Oslo-regionen. Sony passer godt inn i vår miks av store internasjonale merkenavn og norske teknologibedrifter, sier markedssjef Kjetil Krutnes i IT Fornebu Eiendom.  Kunnskapssenteret består i dag av over 70 bedrifter.

Flere på gang

Andre som har funnet veien til IT Fornebu i 2005 er Nikon og gründersuksessen AD Columbi AS. I selve Terminalbygget på IT Fornebu er det nå bare smålokaler igjen. Men senteret skal utvides de neste årene.

- Vi opplever økende interesse for miljøet som etableres på Fornebu. Å ha Telenor og Aker-konsernet som nærmeste naboer er opplagt attraktivt for mange. Store bedrifter som vurderer å flytte hovedkontor har som regel Fornebu med blant alternativene. Det vil overraske meg om vi ikke har nok en storaktør på plass i løpet av et halvår, sier Krutnes.