Sony dropper digitale hjelpere

Sony dropper digitale hjelpere

Mange har erklært den digitale hjelperen, pda-en, død. Sony bidrar ved å ikke ville lansere nye modeller resten av året.
Sonys Clie-serie vil ikke bli fornyet utenfor Japan i år. Det bekrefter kilder innen konsernet overfor Infoworld. Årsaken er at selskapet vil foreta nye vurderinger av hvilken vei markedet for håndholdt datautstyr går.

I en pressemelding sier Sony at mobile enheter utgjør en viktig del av selskapets forretningsstrategi, men at de vil analysere nærmere hvilken retning utviklingen tar før de lanserer nye modeller. De siste tre årene har de lansert 30 forskjellige Clie-enheter.

Sony har et tungt samarbeid med Ericsson innen mobiltelefoner, og Sony Ericsson satser på Symbian som operativsystem. Det skal ikke ha vært særlig samarbeid mellom Sony Ericsson og Sonys Clie-utviklere.

Dette er dårlig nytt for Palmsource, som leverer operativsystemet til Clie. Sony eier en del av Palmsource, men det er Palmone som er den største lisenstageren.

Og etter Sonys oppbremsing ser det ut til at Palmone ender med nitti prosent av lisensbidragene til Palmsource. De to Palm-selskapene ble skilt i fjor høst; Palmone utvikler maskinvare mens Palmsource står for operativsystemet.

Mens Palmone etter sitt oppkjøp av Handspring gjør en viss suksess med smarttelefonen Treo 600, er det få andre mobiltelefonprodusenter som satser på PalmOS til sine smarte apparater.

"Alle" mener at pda-en må kunne kommunisere for å nå et bredere publikum, men ingen har funnet formen som markedet kaster seg over. Verken Microsoft eller Symbian kan slå i bordet med særlig imponerende salgstall for kombinerte enheter. Den modellen som ser ut til å komme best ut av det er Sony Ericssons Symbian-baserte P900.