Sony dvd-opptaker tilpasset helsesektoren

Sony dvd-opptaker tilpasset helsesektoren

Spilleren er optimalisert for bruk i en rekke kirurgiske og andre medisinske miljøer.

Sony DVO-1000MD er en dvd-opptaker/spiller som er fullt kompatibel med det nyeste av medisinsk utstyr og oppfyller Medical Devices Directive (MDD)-standardene. Den er samtidig optimalisert for bruk i en rekke kirurgiske og andre medisinske miljøer. Sony DVO-1000OMD er blant annet ideell i forbindelse med bruk av ultralyd, endoskopi og radiologi, fordi den tillater opptak og avspilling av en rekke synlige og usynlige former for lys.
 
DVO-1000MD har samtidig samme bruksmuligheter som utskiftbare minneenheter og overgår dermed S-VHS tape. Fordelene ligger både i den digitale bildekvaliteten og i tilnærmet umiddelbar browsing og adgang til filer, i tillegg til lave driftskostnader og mindre krav til arkivplass.
 
Spilleren har en innebygd harddisk med funksjonen ”Quick Record”, som gjør det mulig å ta opp bilder samtidig som man trykker på knappen. Samtidig gir den brukeren trygghet ved å gjøre det lett å gjenopprette data hvis uhellet skulle være ute og det oppstår tekniske feil.

Pasientinformasjon

Pasientinformasjon og kalibreringsdata kan redigeres via recorderens RS-232C-grensesnitt. I tillegg kan bilder redigeres på en pc og dermed deles med annet klinisk personale.

Bilder kan vises på stort sett alle skjermer som tilkobles.

- For alle sykehus som går over til digital lagring og distribusjon av pasientinformasjon tilbyr DVD åpenbare fordeler i forhold til tape-baserte opptaksmedier, mener Vidar Liverød, Nordic Business Manager i Sonys divisjon for profesjonelle tjenester.
 
- Med DVO-1000MD kan klinisk personale ta opp, utveksle og arkivere bilder i høy kvalitet og oppnå alle fordelene ved å arbeide i et non-lineært, filbasert miljø.
 
Dvd-spilleren er på markedet i disse dager til en pris på 32.500 kroner eksklusiv mva.