Sony kjøper ut Ericsson

Sony kjøper ut Ericsson

Sony Ericsson blir japanskeid. Sony betaler en milliard euro for Ericssons andel.

Sony offentliggjorde torsdag at selskapet vil kjøpe ut Ericssons 50 prosent store andel i fellesforetaket Sony Ericsson mobil, og dermed gjøre selskapet til et datterselskap i januar 2012.

Den Tokyo-baserte elektronikkprodusenten sier i en pressemelding at den skal betale 1,05 milliarder euro i en avtale som også inkluderer flere patenter og en lisensieringsavtale for intellektuell eiendom, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Udramatisk

Fram til nå har Sony lansert sine smarttelefoner gjennom dette fellesforetaket, som ble etablert i 2001. Den nye avtalen gjør at Sony kan integrere telefoner direkte i sin produktportefølje, slik som konkurrentene Apple og Samsung gjør i dag, og samtidig dra bedre nytte av sine store eiendeler i film og musikk.

- I løpet av de siste ti årene har mobilmarkedet skiftet fokus fra enkle mobiltelefoner til rike smarttelefoner som inkluderer tilgang til internettjenester og -innhold. Denne avtalen er et logisk strategisk steg som tar hensyn til denne utviklingen og effekten den har på markedet, sier Sony i pressemeldingen.

Sony sier at avtalen gjør at selskapet kan inkludere telefoner i sin ”fire skjermer-strategi”, som sikter på å tilby innhold til og knytte sammen smarttelefoer, bærbare, nettbrett og tv-er.

- Jeg oppfatter dette som svært udramatisk. Vi fortsetter som en egen divisjon i Sony. Dette er en endring i eierstrukturen og det skjer ingen endringer i organisasjonen, sier Erik Sandsmark i Sony Ericsson Norge til Computerworld.