Sony lanserer ny designserie

Sony lanserer ny designserie

Med TAV-L1 og RHT-G1000 lanserer Sony en helt ny serie med produkter unders smalenavnet Esprit. Fokus er på design.

Sony lanserer i disse dager en helt ny designserie, Esprit, som fokuserer på kombinasjonen design og funksjonalitet. Esprit er designet av i Sonys Design Center i London, og er produsert i Tokyo.

Produktene er designet i samarbeid med designvirksomheten Ligne Roset, som er spesialister innen design og boliginnredning. Samarbeidet har ført til at Sony nå presenterer en serie produkter med et europeisk formspråk som retter seg mot en stadig voksende gruppe av kritiske og designbevisste forbrukere i det europeiske markedet.

Den nye Esprit-serien forener Sonys lyd- og bildekvalitet med det nyeste og mest anerkjente innen moderne europeisk design og boligstil.

Teknologiske designmøbler

Fellesnevneren for produktene er ifølge Sony "formskjønn enkelhet" ) et uttrykk for seriens høye grad av funksjonalitet og "no nonsense" løsninger i teknikk såvel som utformingen.

Det første produktet i Esprit-serien er TAV-L1, et elektronisk underholdningssenter med både dvd, cd og radio samt bredformats-tv med lcd-skjerm og innebygde surroundhøytalere.

Tv-skjermen ligger diskret skjult bak et motorisert panel som glir automatisk ned når brukeren skrur tv-en på. Aktiverer man tv-en eller dvd-spilleren glir panelet ned og avslører en elegant 32 tommer Bravia hd-klar lcd-tv.  

Ønsker man å høre på radio eller cd, blir frontpanelet liggende over tv-skjermen og gjør at hele underholdningssentralen fremstår som et attraktivt designmøbel som sklir inn i boligmiljøet. Blant en lang rekke av tekniske fordeler nevner Sony at TAV-L1 er oppsatt med 2.1 virtual S-force Front Surround-teknologi som skal gi fullverdig kinolyd uten at brukeren trenger å plassere ut en rekke høyttalere i boligen sin.

Tv-bord med lyd

RHT-G1000 er et minimalistisk tv-bord for den som ønsker full hjemmekino lyd uten å måtte sette ut en rekke høyttalere i rommet. Bordet har et integrert høyttalersystem som simulerer et komplett 5.1 system ved å benytte 2.1 virtual S-force Front Surround-teknologi via de seks innebygde høyttalerne og den integrerte subwooferen.

Den innebygde digitale S-Master-baserte receiveren yter hele 600 watt, har fjernkontroll og lyd/bilde-innganger for dvd, tv og satellittmottaker foruten f-radio. Sammen med en tv og en dvd-spiller har man altså et komplett hjemmekinosystem som fremhever det øvrige designet i hjemmet.

TAV-L1 og RHT-G1000 er tilgjengelige på det norske markedet fra mai 2006. Veiledende pris TAV-L1 vil være 49.000 kroner, og 13.500 for RHT-G1000.