Sony med resultatvarsel

Sony med resultatvarsel

Sony gir naturkatastrofen og hackere skylden for at selskapet ikke regner med å tjene like mye penger som før.

Sony er ett av flere selskaper som blir berørt av tsunamikatastrofen som rammet Japan i begynnelsen av mars.

Nå går elektronikkgiganten ut med et advarsel om svakere økonomisk utvikling for inneværende regnskapsår. De mange hacker-angrepene selskapet har vært utsatt for er også med på å forklare den ventede resultatsvekkelsen.

Når Sony setter punktum for inneværende fiskalår, blir det med en forventning om et nettoresultat tilsvarende 80 milliarder yen. Regnskapsåret avsluttes i mars neste år.

80 milliarder yen er riktignok fremdeles en pen slump penger, tilsvarende 978 millioner dollar, men det er også en god del svakere enn hva analytikene hadde kalkulert med for perioden. Det var til sammenligning ventet at selskapet ville sitte igjen med et nettoresultat på 115,9 milliarder yen for året, viser snittestimater ifølge Bloomberg.

Sony regner videre et samlet salg på 7500 milliarder yen, tilsvarende en vekst på 4,4 prosent på årsbasis. Det er ventet at driften vil gi et overskudd på 200 milliarder yen. Sammenligner man disse tallene med gjennomsnittlige analytikerestimater, betyr det i så fall et salg som kommer inn noe i overkant av forvetning (7240 milliarder yen) og et driftsresultat som havner drøye 55 milliarder yen under forventning (255,8 milliarder yen).