Sony ofrer prestisje-bygning

Sony ofrer prestisje-bygning

Sony vil selge New York-skyskraperen sin for 6 milliarder.

I 20 år har Sony hatt sitt USA-hovedkvarter i en skyskraper på en dyr og eksklusiv adresse på Manhattan i New York. Nå vil elektronikk-giganten selge skyskraperen i et forsøk på å gå i pluss for første gang siden 2008.

Sony Tower ligger på 550 Madison Avenue i New York City og utgjør et kjent punkt på Manhattans skyline.

Teknologimuseum

Den 37 etasjers høye bygningen inneholder blant annet et fire-etasjers teknologimuseum, Sony Wonder Technology Lab.

I en pressemelding sier Sony at salget av bygningen inngår i en rekke tiltak som skal styrke selskapets finansielle fundament og konkurransedyktighet og sikre fremtidig vekst.

Sonys budsjett for i år legger opp til en nettofortjeneste på 20 milliarder yen (vel 1,2 milliarder kroner). Hvis Sony når budsjettmålene, vil det i så fall bli det første hele regnskapsåret uten tap siden mars 2008.

Hvis salget av skyskraperen går i orden, tar Sony sikte på å flytte sitt USA-hovedkvarter ut av bygningen i løpet av tre år.

Fra AT&T til Sony

Bygningen som i dag altså heter Sony Tower, sto ferdig i 1984 og ble opprinnelig bygd for telefoniselskapet AT&T. Sony flyttet inn i bygningen i 1992 og brukte millioner av dollar på å oppgradere og modernisere den. I 2002 kjøpte Sony bygningen.

En salgsavtale ventes å være klar til 15. mars, og Sony vil da finne ut i hvilken grad salget vil påvirke fortjenestemarginene for inneværende regnskapsår, som avsluttes i mars.