Sony velger Intels mobilbrikke

Sony Music har plukket Intels neste generasjon pda-prosessor som sin foretrukne mobile prosessor.
De to gigantene skal samarbeide om å bringe Sonys rikholdige multimedieinnhold ut på Intel-baserte pda-er og mobiltelefoner.

Brikken det handler om er Intels neste generasjon mobil-brikke. Intel bygger MMX, multimedieinstruksjonene som er utviklet for selskapets Pentium-brikker, inn i den neste generasjonenen av produktlinjen XScale, som foreløpig bærer navnet Bulverde.

Prosessoren som skal være klar i midten av 2004, er blitt beskrevet av produsenten som en "Xbox i en telefon". Bulverde skal være mer energieffektiv og sørge for bedre kamerastøtte.

Musikk er enkelt å spille av, i forhold til multimedieapplikasjoner. Naturligvis vil derfor også Sonys konkurrenter på innholdssiden få glede av slike Intel-baserte maskiner.

Det er uklart hvilke tjenester Sony ser for seg at de kan tilby på de nye apparatene, og hva konkret som skal komme ut av samarbeidet med Intel. Men Bulverdes egeneskaper er naturligvis interessante også for Sonys spilldivisjon, Sony Computer Entertainment.

Mens Sony kom litt for seint til toget når det gjaldt musikk og internett, vil selskapet unngå å gjenta feilen når det gjelder underholdning i lommeformat. Det er i alle fall få selskaper som er bedre posisjonert innenfor både innhold og infrastruktur.