Sonys ATRAC-format gravlegges

Sonys ATRAC-format gravlegges

ATRAC fases ut i to nye Walkman-avspillere

Sonys proprietære musikkformat ATRAC skal gravlegges. Kunngjøringen var gjemt i en pressemelding i forbindelse med lansering av nye produkter på IFA-messen i Berlin i dag.

Walkman-produktene skal heretter være designet for en bred formatstøtte.

For første gang i Sonys Walkman-historie gir Sony nå kundene mulighet til å bestemme selv hva de ønsker å legge i sine Walkman-spillere.

De to nye spillerne, NWZ-A810 og NWZ-S610, har QVGA-skjermer på 320x240 piksler. Begge håndterer video med 30 bilder per sekund.

Formater som støttes er usikret AAC, mp3, jpeg, AVC (H.264/AVC) og WMA, også med DRM-støtte.

Tidligere har Walkman-kundene måttet ta veien innom den medfølgende programvaren for å overføre musikk til spillerne. Programvaren Sonicstage har konvertert musikkfilene til ATRAC, noe som har vært en tidkrevende prosess, og kvaliteten på programvaren har vært svært dårlig.

Nå er dette marerittet over. Heretter kan også Walkman-spillerne tankes ved hjelp av Windows Media Player eller ved dra-og-slipp i Windows Utforsker.

Batterilevetiden tillater inntil 8 timer videoavspilling på NWZ-A810 og 9,5 timer på NWZ-S610. Batteriet støtter musikkavspilling på inntil 33 timer, oppgis det.

Brukerne skal kunne laste ned filmtrailere, musikkvideoer, podkaster og videoklipp fra internett. Sonys filmselskap Sony Pictures Entertainment tilbys også innhold for de nye spillerne som du finner på www.sonystyle.com/walkman.