- Age of Conan ikke godt nok

- Age of Conan ikke godt nok

Det norske spillselskapet innrømmer selv at Age of Conan ikke er engasjerende nok.

Age of Conan, som skulle bli Funcoms redning, er i ferd med å miste sine spillere. Frafallet fra Age of Conan er dramatisk. Ifølge Blizzard-direktør Paul Sams har to av tre spillere som forlot World of Warcraft (WoW) til fordel for Age of Conan nå vendt tilbake, skriver Dagens Næringsliv.

Selskapet selv skriver i kvartalsrapporten at spillets abonneringsperiode var kortere enn ventet og at dette har ledet til en reduksjon i antall abonnenter i perioden. Funcom opplyser imidlertid ikke noe tall for antall abonnenter.

- Vi har ikke lyktes godt nok i å ha et rollespillsystem som holder spillerne engasjert i hundrevis av timer, sier konsernsjef Trond Aas til E24.

Halvparten

Funcom leverer likevel et positivt driftsresultat. Spillselskapet hadde driftsinntekter på 18,1 millioner dollar, en økning fra 1,18 millioner dollar fra samme periode i fjor. Av dette kan Funcom loggføre et driftsresultat på 5,3 millioner dollar, mot minus 1,5 millioner dollar i samme periode i fjor.

Men det vil neppe vare for det norske selskapet. Allerede på torsdag lanseres en ny utvidelse av WoW, Wrath of the Lich King. Da vil oppmerksomheten rundt Funcoms produkter dabbe enda mer av.

Dagens Næringsliv har spurt ulike eksperter om å beregne nedgangen. Funcom har solgt 800.000 pakker med Age of Conan. I august hadde halvparten sluttet å spille. Ifølge Fredrik Thoresen i DnB Nor Markets har selskapet nå rundt 100.000 spillere igjen.

Sosiale Medier