Angry Birds til Facebook i april

Angry Birds til Facebook i april

Lover helt nye aspekter ved spillet når grisene skal tas på nettsamfunnet.

Spillsuksessen Angry Birds fortsetter å bre om seg, og blir lansert på Facebook i april.

Det bekrefter Mikael Hed, sjefen for Rovio, det finske selskapet som står bak spillet, skriver nettavisen All Facebook.

Samarbeid

Den nye versjonen av spillet skal dra nytte av de sosiale aspektene ved Facebook, slik at det for eksempel blir mulig å samarbeide med andre i kampen om fuglenes egg, som grisene har stjålet.

- Det blir helt nye aspekter ved spillet som tidligere ikke har vært å finne på noen andre plattformer, og grisene vil få en mer fremtredende rolle, sier Hed.

Angry Birds dukket først opp på Iphone, men ble raskt svært populært og spredte seg siden til andre plattformer som Android, Palm og Nokia. I dag finnes spillet også til pc og Playstation 3.

Spillet er så langt lastet ned over 75 millioner ganger, skriver nettavisen Mashable.com.

Utfordrer Zynga

Rovio blir en konkurrent til spillutvikleren Zynga når Angry Birds lanseres på Facebook. Zynga står blant annet bak de svært populære Facebook-spillene Farmville og Cityville, som i februar hadde henholdsvis 98 millioner og 53 millioner månedlige brukere på det sosiale nettverket, ifølge Insidefacebook.com.

Zynga besitter faktisk de syv øverste plassene på listen, som også inkluderer spill som Mafiawars og Texas Holdem Poker.

Det gjenstår å se om Rovio kan vippe Zynga av spilltronen på Facebook, men Angry Birds er utvilsomt en utfordrer med pondus. Allerede er det over 1,3 millioner brukere som ”liker” Angry Birds’ Facebook-side.

Les om:

Sosiale Medier