Åpen Twitter-utfordrer får utvidelser

Åpen Twitter-utfordrer får utvidelser

Samtidig som flere bedrifter begynner å innse nytten av mikroblogging har friprog-aktøren OpenMicroBlogger lansert en nyhet som kan endre mikroblogging som helhet.

Twitter var den første, og er fremdeles den mest populære mikrobloggingstjenesten. Etterhvert som mikroblogging har økt i popularitet har noen bedrifter begynt å innse at mikroblogging kan være et viktig produktivitetsverktøy. Men det er ikke alltid ideelt å ha internt bedriftsprat ute på det offentlige nettet, så Twitter er langt fra førstevalget for mange bedrifter.

En kommersiell aktør som vil hjelpe med dette heter Yammer og ble lansert, og vant førsteprisen, på TechCrunch50. Det var tydelig at dette var en etterlengtet tjeneste da de fikk 2000 organisasjoner som kunder allerede dagen de ble lansert. Problemet med Yammer er at dette også er en tjeneste som, selv om den er lukket og bedriftens nettverk kun er tilgjengelig for ansatte, også er ute på det offentlig nettet, og ute av bedriftens kontroll.

Intern mikroblogg

Det beste alternativet vil for mange være å installere sin egen mikroblogg innenfor bedriftens brannmur. Her finnes det i dag et par alternativer, inkludert Laconica, som blant annet brukes av Twitter-konkurrenten identi.ca, og OpenMicroBlogger. Begge to er fri programvare og gratis å laste ned og bruke.

OpenMicroBlogger har nå kommet med en nyhet som kan endre mikroblogging som helhet, samtidig som det er en forretningsmodell, noe Twitter har blitt rakket ned på mange ganger for å mangle. Nyheten kalles "micro-apps" og er nøyaktig hva det høres ut som; små applikasjoner som kan installeres som utvidelser på toppen av mikrobloggingsprogrammet.

OpenAppStore

OpenMicroBlogger har satt opp OpenAppStore hvor utviklere kan selge sine "micro-apps". Til nå er det bare tre programmer der; to for å videresende postene sine til henholdsvis Twitter og identi.ca, og en til å sette opp en " bildevegg" på sin OpenMicroBlogger-profilside. Men fordi OpenMicroBlogger har vært smarte nok til å støtte WordPress-utvidelser kan det fort bli mange flere.

Det blir spennende å følge utviklingen innen mikroblogging framover, og spesielt å se om støtten for utvidelser blir like viktig som det er for WordPress, som nå er en av de desidert mest brukte verktøyene for normal blogging. WordPress er også fri programvare, og akkurat som OpenMicroBlogger sto også den opp mot en proprietær kjempe innen sitt felt da den startet opp, nemlig Googles Blogger.

Bruker du mikroblogging i profesjonell sammenheng? Bruker din bedrift mikroblogging internt, eller skulle du ønske at den gjorde det? Fortell oss om det i kommentarfeltet under!

Følg oss, @pcworldnorge, på identi.ca eller på Twitter.

Les om:

Sosiale Medier