Bedre Facebook på mobilen

Bedre Facebook på mobilen

Places, Deals og "Single sign-on", men ingen Facebook-telefon var nyhetene på gårsdagens pressekonferanse.

Facebook-sjef Mark Zuckerberg avkreftet ethvert rykte om Facebook-telefonen på pressekonferansen i Palo Alto i California i går.

LES OGSÅ:

Fortell Facebook hvor du er

- Ryktene har gått om at Facebook skal bygge en telefon, men nei, absolutt ikke, sa Zuckerberg. Han understreket at selskapet ønsker å gjøre mobiltelefoner til en langt mer sosial opplevelse, som fungerer på tvers av alle plattformer, og at det å lage en egen Facebook-telefon da ville virke mot sin hensikt.

iPad er ingen mobil

Med det ryktet ryddet av veien, fortsatte Zuckerberg med å avsløre nye programvarefunksjoner for Android-telefoner, som "single sign-on" og enklere måter for brukerne å dele sine lokasjoner. Facebook har allerede en iPhone-applikasjon, men Zuckerberg skapte litt furore i salen da han ble spurt om hvorfor Facebook ikke tilbyr noen mobilapplikasjoner for Apples iPad. Zuckerberg synes simpelthen ikke at iPad er en mobil enhet.

- iPad er ikke mobil, det er en pc, forklarte han og høstet gisp og latter fra de fremmøtte i salen. Da noen svarte at Apple nok ikke er enige i det, tilføyde han "vel, beklager".

LES OGSÅ:

Ny Facebook-funksjon: kult og ekkelt

Noen minutter senere sa Zuckerberg at han ikke mente å fornærme Apple, og at mange som jobber i Facebook bruker Apple-maskiner. Etter det forsøkte han å holde fokus på dagens annonseringer.

Single sign-on, Places, Deals

Den nye single sign-on-funksjonen er designet for å gi en brukers Facebook-konto direkte tilgang til hvilken som helst tredjeparts-applikasjon som støtter funksjonen. Det betyr at det skal bli enklere og raskere å bruke sosiale applikasjoner på smarttelefoner ved å redusere antall ganger en bruker må skrive inn brukernavn og passord på knøttsmå tastatur.

Facebook lanserte også Places og Groups for Android-plattformen. Places-funksjonen lar brukere fortelle sine venner hvor de befinner seg, ved å "sjekke inn" på for eksempel restauranter og butikker. Places er foreløpig ikke lansert utenfor USA, men det har kommet en rekke Facebook-applikasjoner med tilsvarende funksjonalitet, som for eksempel Gowalla, Foursquare og Groupon.

Android-brukere får nå også tilgang til sine favorittgrupper via telefonen.

LES OGSÅ:

Facebook lekker som ei sil

Den nye plattformen kalt Deals ble også avduket, som kombinert med lokasjon ("Places") gjør at brukere kan søke opp ulike tilbud som blir presentert på telefonen fra medvirkende butikker i nærheten av der man befinner seg, og man kan dra nytte av tilbudet, gjerne med rabatter, når man sjekker inn via Facebook. Deals er, som Places, foreløpig bare tilgjengelig i USA, men Facebook håper å lansere tjenesten i andre land snart.

Se en video som forklarer Facebook Deals her.

Sosiale Medier