Berlusconi & Co saksøker Youtube

Berlusconi & Co saksøker Youtube

Det italienske medieselskapet Mediaset Group har stevnet Youtube og krever 780 millioner dollar i erstatning.

Nok en gang er Youtube i hardt vær med beskyldninger om brudd på opphavsrettigheter. Selskapet er allerede i en rettslig tvist med amerikanske Viacom som krever en milliard dollar. Og i går ble det kjent at Mediaset Group også går til søksmål mot Youtube og morselskapet Google for brudd på opphavsretten.

LES OGSÅ: Protestaksjon fra Youtube-fansen

Mediaset Group mener at Youtube lagrer tusenvis av videoklipp som tilhører selskapet. I stemningssøknaden skriver mediegiganten, som har den italienske statsministeren Silvio Berlusconi som største eier, at det per 10. juni år lå 4643 videoklipp på Youtube som Mediaset har opphavsretten til. Medieselskapet hevder de har tapt 315 672 seer-dager og krever et solid plaster på såret – et beløp tilsvarende 4 milliarder norske kroner.

Mediaset Group driver blant annet flere tv-stasjoner i Italia og Spania, samt driver utstrakt produksjon av filmer og tv-programmer. Nestleder i Mediasets styre er Pier Berlusconi, som er sønn av Italias statsminister.

- Søksmål som dette er en trussel mot den måten mennesker deler informasjon med hverandre over internett. Youtube har stor respekt for opphavretten og tar dette alvorlig. Vi forbyr våre brukere å laste ned opphavsrettlig beskyttet materiale og vi jobber aktivt med å fjerne denne type innhold så fort vi får en offisiell klage, opplyser Youtube til Computerworlds egen internasjonale nyhetstjeneste.

LES OGSÅ: Ny teknikk skal stoppe Youtube-pirater

Les om:

Sosiale Medier