Bildefare i Facebook

Bildefare i Facebook

Laster du opp bilder på Facebook og Myspace? Da står du i fare for å miste kontrollen over pc-en din.

Det er oppdaget et sikkerhetshull i programvaren som brukes til opplasting av bilder i Facebook og Myspace. Dette kan føre til at virus installeres på datamaskinen til brukeren, og viktig informasjon som passord, fødselsnummer, kredittkortnummer kan bli stjålet.

Ifølge Telenors sikkerhetssenter er det en sårbarhet i en vanlig programvare (Active X) knyttet til Internet Explorer som utnyttes.

- Når man for eksempel lager et album i Facebook, får man beskjed om å installere en Active X-komponent. Det er her sårbarheten ligger. Hvis brukeren da besøker et nettsted som misbruker slike sårbarheter, vil flere trojanere bli installert, sier sikkerhetsanalytiker Jan Roger Wilkens i Telenor.

LES OGSÅ: Spionvare på Facebook

Utbredelsen av Facebook og Myspace gjør at sikkerhetshullet kan misbrukes hos mange brukere.

- De trojanerne som i andre rekke blir installert på maskinen, kan brukes for å stjele passord, kredittkortinformasjon, en keylogger (lagrer alle tastetrykk, red.anm.), spam, reklame og så videre, sier Wilkens.

LES OGSÅ: Storsvindler blir cyberstjerne

Så langt er det ikke lansert noen fiks for sårbarheten. Facebook anbefaler sine brukere å bruke ”Simple uploader”, som ikke bruker Active X.

- Hvis Active X ikke er kompatibel med din datamaskin, eller du ikke vil installere den, kan du bruke Simple Uploader. Du vil da få muligheten til å lage album, men det vil ikke være like enkelt å bruke som med Active X, skriver Facebook på sine sider.

Sosiale Medier