Bing først ute med Twitter-søk

Bing først ute med Twitter-søk

Microsofts nye søketjeneste indekserer Twitter, og haler sakte innpå Google.

Det har gått rykter om at Google har kastet blikket mot sosiale nettsteder som Twitter og Facebook, og at de ønsker å lage søkeverktøy spesialisert på denne typer nettsteder. Men i går fortalte Microsoft at de har laget en slik søketjeneste i Bing, den nye søkemotoren som ble lansert i juni. .

Dermed slo Microsoft Google på målstreken.

Sjefen for Microosfts teknologiesenter for søk i Silicon Valley, Sean Suchter, skrev nylig i sin blogg at selskapet integrerer mer sanntidsinformasjon i søkeresultatene. Som en begynnelse fanger Bing opp innhold fra kjente kvitrere på Twitter som tidligere visepresident og nå miljøforkjemper Al Gore og den amerikanske verten på tv-programmet Idol, Ryan Seacrest.

LES OGSÅ: Britney Spears hacket - igjen

De mest populære

På teknologifronten vil Bing blant annet hente innhold fra Danny Sullivan som står bak nettstedet SearchEngineLand.com og journalist Kara Swisher i The Wall Street Journal.

- Det var har vært mye diskusjon rundt verdien av sanntidsinformasjon i søk fra kilder som Twitter, skriver Suchter som tidligere var sjef for søk hos Yahoo.

- Vi har fulgt dette fenomenet med stor interesse og lyttet til hva brukerne virkelig vil ha på dette området. Vi indekserer ikke alt på Twitter enda, men vi har plukket ut noe tusen mennesker til å begynne med, basert på antallet som følger dem og hvor ofte de kvitrer, skriver Suchter videre.

Haler innpå

Ifølge analyseselskapet Statcounter har Microsoft lykkes i å øke sine markedsandeler med Bing, i forhold til sin tidligere søketjeneste. Microsoft har nå 8,23 prosent av det amerikanske søkemarkedet, mot 7,21 prosent i juni. Et lite prosentpoeng i søkehavet, men et stort skritt for Microsoft. Google ligger imidlertid behagelig langt foran med sine 78,5 prosent.

LES OGSÅ: Ingen toppsjefer twitrer

Sosiale Medier