Bloggbilde ble fasadereklame

Bloggbilde ble fasadereklame

Legger du ut familiebilder på bloggen din? Da bør du ta en titt på hva som skjedde amerikanske Danielle.

Bilder på Facebook. Bilder på en familieblogg. Bilder på Flikr. You name it. Overalt har mange av oss bilder som vi ønsker at venner og familie kan se. Men det er tydeligvis flere som følger med.

Familiemoren Danielle Smith fra USA har en uoversikt blogg med navnet extraordinarymommy.com, full av babystæsj og andre rosa barn- og mødregreier. Egentlig svært lite som er interessant for de fleste i den store allmenheten.

Danielle publiserer også mange bilder, og et av dem var i full oppløsning. Amatørfeil, kan kræsje nettleseren. Hun fikk mye kjeft av leserne sine, og problemet ble rettet.

LES OGSÅ:

Sjokkerende

Men det var ikke bare litt trøbbel for leserne hennes, det store bildet. Det ble faktisk oppdaget av uvedkommende. Og til Danielles store overraskelse fikk hun tilbakemelding at bildet hadde blitt funnet på en enorm reklameplakat. I Tsjekkia.

Gjennom Facebook fikk Danielle vite om at hun og familien hang på veggen I Praha. Hun fikk til og med tilsendt bilder av den svære printen, hvor familiebilde ter påført noen reklametekster, telefonnummer og en webadresse.

Sjokkerende, mener mange.

- Som mange av dere skriver, var ikke jeg klar over at man bare kunne ta bildene fra internett. Kanskje det er naiv, men slik er det bare. Nå vet jeg det. Og jeg vil ikke slutte med å legge ut bilder på nettet. Men jeg vil ha dem i et mindre format, skriver Danielle på bloggen sin.

- Utrolig

Reaksjonenene er voldsomme. Mange synes det er helt utrolig at et bilde på en webside bare et tatt og brukt i en reklamekampanje.

- Saksøk dem! De tjener penger på ditt bilde uten å spørre deg eller betale for det. Jeg hadde blitt illsint, skriver en av mange i kommentarene på bloggen.

Les mer om saken på Extraordinarymommy.com

Les om:

Sosiale Medier