Blogger erklærer krig mot Facebook

Blogger erklærer krig mot Facebook

Facebook slettet kontoer, og kan regne med motbør fra bloggermiljøet.

Det populære nettsamfunnet Facebook har ertet på seg en del av bloggermilgjøet. Grunnen er at Facebook har inntatt en hardere linje mot bruk av pseudonymer. Det har medført at en del kontoer er slettet.

Bloggere operer ofte under et falsk navn, noe de gjerne drar med seg inn i andre steder i den virtuelle verden. Facebook ønsker at alle som er med i nettsamfunnet bruker sitt ekte navn.

En kjent blogger, som bruker navnet John Swift, ble kastet ut av Facebook. Han er svært opprørt over at han uten noe særlig varsel mistet hele kontoen sin med innhold.

LES OGSÅ: Google til kamp mot Facebook

- Hva er det jeg har gjort galt? Ifølge Facebook er jeg svindler, som ikke eksisterer i virkeligheten. De har også tatt meg ut av profilene til over 200 av mine venner

Jon Swift er veldig kjent og er blant annet nominert for 2007 Weblog Award for de morsomste webloggene. Han stusser på hvorfor Facebook på død og liv vil at folk bruker sitt eget avn.

- Har ikke de fått med seg at det faktisk kan være farlig å bruke ditt eget navn til en hver tid på nettet?

Han bli enda mer provosert over at eposten om hans anonymitet som Facebook selv har sendt til ham bare er underskrevet med "Aydrey", ikke med fult navn.

Les mer på John Swifts weblogg .

LES OGSÅ: Slik selger du deg selv på nettet

Les om:

Sosiale Medier