Bytter wlan mot Face-innsjekk

Bytter wlan mot Face-innsjekk

Gratis trådløsnett? Ok, men da må du sjekke inn på Facebook.

En ny trend innen sosiale medier vil tvinge deg til å dele virksomhetens navn i nyhetsstrømmen din, om du vil ha gratis internett.

Konseptet er resultat av et samarbeid mellom Facebook og Cisco. Systemet har vært ute som pilot et års tid, og rulles nå bredere ut.

Får ASL-info

For å bli en del av ordningen, må bedriftene installere Facebook-programvare på sin ruter. Kunder som kobler opp på wifi vil bli ført til en side der de bes sjekke inn via sin Facebook-loggin. Når dette er gjort, kan de surfe i vei.

Bedriftene får mer eksponering på Facebook. I tillegg får de informasjon om deg fra Facebook, av typen "ASL"; alder kjønn og plassering – men ikke navn.

– Forretninger kan analysere disse dataene for å bedre forså sine kunders preferanser og levere mer målrettede reklamekampanjer, sier Facebook ifølge Computerworlds nyhetstjeneste.

1000 i pilot

De har også en fordel i det hele, fordi konseptet får bedrifter til å sette opp Facebook-sider, som tar bedriftene ett hakk nærmere reklameinnkjøp.

Det hjelper Facebook også å holde på brukernes oppmerksomhet – stikker brukerne innom Starbucks får de gratisnett via konkurrenten Google.

Piloten inneholdt rundt 1000 SMB-bedrifter i 50 ulike land. Neste ledd i Facebook/Cisco-prosjektet er rettet mot storbedriftene.

Ifølge Facebook kan brukere også få et eget passord til nettverket om de på det sterkeste motsetter seg å presses til innsjekk på det sosiale nettverket. Men det er i så fall opp til bedriften å gi det til dem, påpeker de.

Les om:

Sosiale Medier