Cisco vil ha strengere it-sjefer

Cisco vil ha strengere it-sjefer

Mange ansatte blåser i policy rundt nettbruk, og Cisco ber deg ta grep.

Cisco mener forretninger må endre tankegang for å sikre at nettverk og intern bedriftsinformasjon er beskyttet fra stadig flere sikkerhetstrusler.

Det konkluderer selskapet med etter å ha lansert sikkerhetsrapporten Cisco 2010 Midyear Security.

Som et resultat mener Cisco at bedrifter må agere umiddelbart for å få effektive sikkerhetspraksiser på plass.

Ønsker frihet

- Mange bedrifter tar ikke websikkerhet på alvor. Truslene påvirker i liten grad den daglige driften, og mange velger derfor å overse denne delen av it-sikkerheten. Det vi ser i dag er konsekvensene av et grenseløst nettverk, og det avslører at svært mange bedrifter slurver med sikkerheten, sier Thomas Næss, sikkerhetsspesialist i Cisco Norge, via en pressemelding.

- Brukerne ønsker frihet; de vil lese e-post når som helst og hvor som helst, de vil ha tilgang til sosiale nettverk, de vil blogge og de vil ha mulighet til å bruke alle typer enheter med én ip-adresse. For oss som skal administrere it-sikkerheten dreier det seg om informasjonsflyt og hvordan man til enhver tid behandler og beskytter data for ikke å miste konkurransefortrinn eller lekke person- eller bedriftssensitive data, som igjen kan skade bedriftens omdømme

Rappportens funn og råd:

  • Cisco påpeker blant annet at ting er i endring; stadig flere tar i bruk netttsamfunn, det blir mer og mer produktivt å jobbe med mobile enheter og virtualisering er også med på å endre sikkerhetslandskapet. For eksempel å sette brukerbasert policy for adgang til applikasjoner og data på virtuelle systemer, sette strenge begrensninger på adgang til forretningssensitive data, skape en formell bedriftspolicy for mobilitet, investere i verktøy for å overvåke og administrere nettskyaktiviteter og gi de ansatte råd og vink for hvordan de kan bruke nettsamfunn på arbeidsplassen.
  • Nettsamfunn er fortsatt lekeplassen til kriminelle, med et økende nummer angrep. Nå kommer også angrep fra mer farlige skurker, som terrorister.
  • Cisco Security Intelligence Operations har funnet ut av sju prosent av et globalt utvalg bedriftsansatte i snitt bruker 68 minutter dagen på Facebook på å spille spill som Farmville, Mafia Wars med flere. Selv om produktivitetstap ikke er noen trussel i seg selv, påpeker Cisco at nettkjeltringer utvikler nye måter å spre ondsinnede programmer på via slike spill.
  • Halvparten av sluttbrukere sier de ignorerer selskaps-policy som forbyr sosiale medier minst én gang i uka, og 27 prosent sier de endrer på innstillinger for å få tilgnag til forbudte applikasjoner.
  • Nettkjeltringer utnytter teknologisk innovasjon til sin fordel ved å utnytte gapet mellom hvor fort de kan skape inntekt grunnet sårbarheter og hvor fort bedrifter implementerer teknologier for å beskytte sine nettverk.
  • I 2010 forventes det at antall spammeldinger i verden vil vokse med 30 prosent sammenlignet med 2009. USA er verstingen på å sende ut spam. Kjeltringene prøver i hovedsak å infiltrere legitime nettsider, men angriper også med nøye utpønskede tidspunkt for å sende spam med håp om å få installert tastaturavlyttere, bakdører og botter.

For flere funn, sjekk ut hele Cisco-rapporten her.

Sosiale Medier