D-dag for scientologene

D-dag for scientologene

Hackergruppen Anonymous erklærer 10. februar for dagen de skal ødelegge scientologikirken.

Anonymous har postet en video på YouTube der de erklærer religionen krig. Gruppen mener kirken prøver å sensurere nettet og driver med desinformasjonskampanjer, skriver Sydney Morning Herald.

Katalysatoren for hackergruppens vrede var at YouTube ble tvunget til å fjerne en video av scientolog Tom Cruise, en video hvor filmstjernen ikke la skjul på sin dirrende religiøse overbevisning.

- Anonymous har derfor bestemt at deres organisasjon skal ødelegges, til det beste for medlemmene, til det beste for menneskeheten, og for å glede oss selv, skriver Anonymous, og fortsetter:

- Vi skal utvise dere fra internett og systematisk ta scientologkirken fra hverandre i den formen den eksisterer i dag.

De avslutter med:

- Vi er Anonymous. Vi er mange. Vi tilgir ikke. Vi glemmer ikke. Forvent oss.

Anonymous har proklamert 10. februar som internasjonal protestdag mot scientologene. Protester er organisert for byer som Sydney, New York, Los Angeles, London, Vancouver og Stockholm.

LES OGSÅ: Storsvindler blir cyberstjerne

Protestene er kalt Project Chanology og organisert gjennom Facebook-grupper og andre prategrupper. Offisielle scientologi-nettsider og bygninger er mål.

I forrige uke gikk mange scientolog-nettsider i USA og Storbritannia ned. FBI ble bedt om å etterforske saken etter at flere konvolutter med hvitt pulver ble sendt til 19 scientologkirker i Los Angeles.

Les om:

Sosiale Medier