- Derfor flopper Google+

- Derfor flopper Google+

Linkedin-direktør Jeff Weiner tror Google+ dør. Analytikere tror han er redd.

Linkedins administrerende direktør Jeff Weiner spår at Google+, Googles siste forsøk på å etablere et nettsamfunn, vil dø kjapt.

Mandag, under et Churchill Club-arrangement, ble han angivelig spurt om hvis det er en begrensning på hvor mange sosiale nettverk som kan eksistere med suksess. Svaret fra direktøren er at det finnes en grense og at Google+ kommer til å havne i skyggen til Facebook, ifølge Business Insider.

Tidsmangel

Han la til at før Google+ lanserte felttester Google+ litt over to uker siden hadde den sosiale nettverksverden et enkelt oppsett; folk bruker Linkedin for sine profesjonelle liv, Facebook for familie og venner og Twitter for å nå ut med sine tanker til et bredere publikum.

Weiner mener Google+ skaper uro i miksen, og at folk rett og slett ikke har tid til flere nettsamfunn.

- Ingen har ledig tid. Til forskjell fra sosiale plattformer som TV, som kan sameksistere, ser du ikke folk bruke Twitter mens de bruker Facebook, eller bruke Facebook mens de bruker Linkedin, siterer Business Insider Weiner på å ha sagt.

Uttalelsene fra direktøren kommer bare dager etter at Googles toppsjef Larry Page kunne meddele at Google+ har f¨ått 10 millioner brukere på sine første to uker av felttesteing.

- Nettverket er fortsatt basert på invitasjon og er ikke offisielt åpent. Likevel har ikke det stoppet Google+ fra å få mye oppmerksomhet, har sjefen sagt.

Tror heller Linkein dør

Rob Enderle, analytiker i Enderle Group, mener Weiners kommentarer mer virker som ønsketekning for at konkurrenten vil feile.

- Det blir som å si at det bare er plass til en søkemotorleverandør. Men markedet liker valgmuligheter. Vi er simpelt hen ikke i en arena der det er for mange valg. Selv om Facebook har fryktelig mange brukere, tror jeg ikke vi kan avskrive Google, sier han til Computerworlds nyhetstjenete, og legger til at det er tåpelig å avskrive Google+ så tidlig i prosessen.

- Jeg Tror mange folk vil at Google+ skal feile. Jeg tror det er en frykt om at Google+ vil absorbere det Linkedin driver med. Det er en forventning om at folk vil opprette forretningsforbindelser i sirkler i Google+ og slutte å bruke Linkedin. Det er muligens ikke en grunn til at Linkedin trenger eksistere lenger. Linkedin-direktøren lanserer enkelt og greit en teori som faller i favør av ham.

Analytiker i Yankee Group, Zeus Kerravala, er helt enig og tror at brukere heller vil bruke Facebook og Google+ og droppe Linkedin.

. I think this is Weiner whining. Googles største styrke er at de har Google i ryggen, så det kan appellere til brukerne av Google Docs, brukerne av Gmail og få eksponering gejnnom søkemotoren. Denne muligheten har ikke Linkedin, sier han.

Les om:

Sosiale Medier