Din siste melding fra Døden 2.0

Din siste melding fra Døden 2.0

Ikke nok med sosiale nettverk for de levende. Nå kan du sende beskjeder etter din død.

For de som ikke kan få nok av sosiale nettverk, finnes det nå muligheter for å fortsette med dette også etter døden.

For eksempel ved å sende bursdagshilser fra etterlivet.

På nettsider som Lastmessagesclub.com kan man lage en profil som ikke går online før eieren er død.

Denne litt makabre trenden gir oss mulighet å kommunisere med våre kjære selv om vi har forlatt livet selv.

Profil

Det handler ikke bare om personlige meldinger og hilsener. Dør man uventet, forsvinner også en haug med nyttig informasjon, som bankhemmeligheter, Facebook-passord og andre ting man ofte bare har lagret i hodet, men som kan være greit å dele med de nærmeste om man dør.

Simon Gilligan, en av dem som har åpnet en konto på Lastmessagesclub.com, forklarer hvorfor han valgte å satse på denne litt spesielle måten å holde kontakt med sine venner og familie. Gilligan valgte ifølge nettsidens egne infosider å opprette en profil etter å ha lest hvor ofte det oppstår problemer med all slags praktisk informasjon.

- Jeg har skrevet personlige beskjeder til min kone. I tillegg er det lagret informasjon om mine bankkontoer, mine epostkontoer, og Facebook, sier han.

LES OGSÅ:

Sikret

Lastmessageclub forklarer tydelig at tjenesten er ment for å sende meldinger til de etterlatte. Samtidig påpeker den at en slik ordning ikke erstatter en juridisk testament. Men det er velegnet til å sende informasjon man ønsker å holde hemmelig, inntil en eventuell og uventet død inntrer.

Skrekkscenarioet er selvfølgelig at dette systemet settes i gang før man er død, og all informasjon lekkes til alle vedkommende. Men det er ikke noe å være redd for, mener Lastmessageclub. Ifølge tjenesten er systemet nær feilfritt.

Det skyldes at hver person som oppretter en konto nominerer tre personer eller organisasjoner som vil vite om ens død. De tre kan være familiemedlemmer, men også advokater eller andre juridiske enheter. De tre blir informert om ansvaret de har.

Typisk informasjon er om finansielle tjenester, som forsikringer, bankkontoer og andre viktige eiendomspapirer, som gjør det enklere for de som er igjen. Man kan også legge til informasjon som forklarer eventuelle testamentiske endringer eller fordelinger.

I tillegg er det en måte å styre ditt digitale etterliv, ved å bestemme hvem får tilgang til hvilke nettkontoer, som Facebook, epost og andre viktige nettsteder.

Informasjonen i den irske tjenesten er lagret ved ServeCentric, et av landets største og best sikrede datasentre i Dublin.

LES OGSÅ:

Les om:

Sosiale Medier