EU vil regulere nettsamfunn

EU vil regulere nettsamfunn

EU krever ny lovgivning for å kontrollere bildebruk og lagring i nettsamfunn.

EUs it-sikkerhetsorgan, ENISA, ber om egen lovgivning for å kunne kontrollere sosiale nettsamfunn som Facebook og Myspace, skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

- Sosiale nettverk er svært nyttige, men vi må komme med anbefalinger om hvordan å beskytte folk fra risikoene som disse nettstedene skaper, sier direktør Andreas Pirotti i European Network and Information Security Agency (ENISA).

Han foreslår at EUs lovgivning utvides slik at den dekker bildebruk på internett, siden det i dag ikke kreves samtykke fra en person for å legge ut et bilde på nettet.

LES OGSÅ: Mulig fengsel for Facebook-bilder

Pirotti mener det er et kritisk behov for å heve bevisstheten om hvordan nettsamfunnene fungerer. Mange vet ikke at de kan bli tilbudt som venner til folk de ikke kjenner, eller at det nærmest er umulig å bli kvitt materiale på nettet når det først er lagt ut.

I Norge har aktører som Norsk senter for informasjonssikring (Norsis), Datatilsynet og til en viss grad Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) gått ut med informasjon om hvordan man skal sikre seg privat og sin bedrift.

LES OGÅ: Bildefare i Facebook

ENISA ble grunnlagt i 2004 som et midlertidig byrå for å overvåke internettsikkerhet i 27 medlemsland. Byrået skulle i utgangspunktet avslutte sitt arbeid i 2009, men EU-kommisjonen ønsker at det skal fortsette til 2011

.

Les om:

Sosiale Medier