Facebook åpner dine aktiviteter

Facebook åpner dine aktiviteter

Eksterne utviklere får nå tilgang til aktivitetsstrømmen fra Facebook-brukere.

Tredjepartsutviklere vil heretter kunne benytte brukernes profiler i nye tjenester og dermed utnytte det sosiale aspektet i større grad enn tidligere. Målet er å gi Facebook-brukerne applikasjoner og tjenester som er designet for å gi tilgang, organisere, lese og styre meldinger samt statusoppdateringer - fra andre kanaler eller tjenester.

Ifølge Facebook selv har utviklere allerede nå fått tilgang til innholdet gjennom et grensesnitt for utviklere kalt Facebook Open Stream API.

LES OGSÅ: - Facebook er bedre enn crm

En av de ansvarlige for Facebooks plattformutvikling, Dave Morin, sier at API-en for første gang gjør det mulig å se en aktivitetsstrøm (statusfelt og annen aktivitet) utenfor Facebooks egne sider.

- Vi forventer at utviklere vil lage mange nye klienter til mobiltelefoner, skrivebordet eller andre nettsteder og dermed skape nye og spennende muligheter for brukerne, sier Morin i et intervju med amerikanske Computerworld .

IDC-analytiker Caroline Dangson mener dette er et klokt trekk fra Facebook, fordi det høye tempoet og den store mengden av informasjon som flyr gjennom nettstedet krever nye kanaler.

- Det å åpne opp for utviklere vil hjelpe medlemmene i å utnytte aktivitetsstrømmen på en bedre måte, sier hun.

For eksempel kan utviklere lage som applikasjoner som lar brukerne samle strømmen av informasjon som tekst, lenker, video og bilder i helt separate tjenester.

Men Facebook er svært forsiktig og ønsker ikke å tråkke på personvernminer. I motsetning til for eksempel brukere av Twitter, opplever brukerne av Facebook innholdet som svært sensitivt.

Dave Morin sier at Facebook-brukerne vil ha full kontroll over hvordan og om andre applikasjoner skal få tilgang til din informasjon.

LES OGSÅ: Facebook blir Twitter-aktig

Les om:

Sosiale Medier