Facebook åpner opp

Facebook åpner opp

Med Facebook Connect skal brukerne kunne logge seg på andre nettsteder med Facebook-profilen.

Nyheten om at selskapet jobbet med en løsning for å integrere brukernes profiler med andre sider og tjenester på internett ble annonsert i mai i år. I går presenterte selskapet løsningen Facebook Connect på selskapets utviklerkonferanse f8.

Det finnes flere ulike tjenester på nettet hvor man kan dele artikler, meninger og annet innhold på web, som for eksempel Digg og Citysearch. Folkene i Facebook ser for seg at deres brukere skal ta i bruk profilen på Facebook også på andre nettsteder når man skal gjør ytringer eller dele innhold. Under gårsdagens utviklerkonferanse demonstrerte Facebook løsninger som fungerte både på Digg og Citysearch.

LES OGSÅ: Facebook i ny drakt

Grunnleggeren av Facebook, Mark Zuckerberg, sa under sin åpningstale på arrangementet at Facebook Connect var ”deres versjon av Facebook for resten av internett”.

Sikkerhetsinnstillingene blir også tatt med over. På den måten har Facebook-brukerne full kontroll over hvilke bilder og annen type informasjon som skal viser under profilen på et annet nettsted.

Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste, som var tilstede under konferansen, snakket med flere utviklere som var positive til initiativet. Mange mente Connect ville ha positive ringvirkninger for andre nettesteder fordi brukere slapp å registrerer seg på nytt, men kan bare bruke Facebook-profilen for å logge seg på.

90 millioner mennesker har en profil hos Facebook i dag.

LES OGSÅ: Krangler om Facebook-takst

Facebook Connect vil konkurrere med tjenesten Myspace Data Availability. Og allerede nå kan utviklere begynne å jobbe med Connect - selskapet ser for seg at tjenesten går på luften i oktober.

Les om:

Sosiale Medier