Facebook blir mer homovennlig

Facebook blir mer homovennlig

Snart kan du velge "registrert partnerskap" som sivilstatus.

De to nye valgmulighetene for sivilstatus kommer etter anbefaling fra Facebooks Network of Support, som er et samarbeid mellom Facebook og flere homofile og lesbiske støttegrupper som jobber for større toleranse og for å motarbeide trakassering og mobbing, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

- Disse valgmulighetene har vært mye etterspurt fra brukerne, sier en representant for Facebook i en e-post til teknologinettstedet Cnet.

- Vi ønsker å tilby valg som på en ekte og autentisk måte reflekterer folks personlige forhold på Facebook, heter det i e-posten.

Leder i Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner, Bård Nylund, synes det er bra at Facebook nå gjør endringer på dette området.

Viser verden hvem man er

- I mange sammenhenger kan man oppleve at man deltar i et system som ikke passer ens liv. Derfor synes jeg dette er bra, at man også på Facebook kan vise verden hvem man er, sier Nylund til Computerworld.

Presidenten i GLAAD (homofile og lesbiskes allianse mot ærekrenkelse) i USA, Jarrett Barrios, sier i en uttalelse at Facebook sender en klar og tydelig beskjed om støtte til homofile og lesbiske par rundt om i verden.

- Ved å anerkjenne forholdene til tallrike kjærestepar av samme kjønn i USA og resten av verden, har Facebook satt en ny standard for inkludering i sosiale medier, sier Barrios.

Kommer til Norden

I forrige uke ble valgmulighetene tilgjengelig for Facebook-brukere i USA, Canada, Frankrike, England og Australia. Talsmann for Facebook i Norden, Jan Fredriksson, sier til Computerworld at slike ting vanligvis rulles ut i de største markedene først, men at valgene blir tilgjengelig også for Facebookbrukere i Norden om ikke lenge.

Sosiale Medier