- Facebook en bedriftsrisiko

- Facebook en bedriftsrisiko

Bedrifter som bruker web 2.0-løsninger er i økende fare for å bli utsatt for skadelig programvare, mener IDC.

Analyseselskapet IDC frykter den økte bruken av nye samarbeidsløsninger og utviklingsprosjekter. Deres argument er at når mer enn 1,5 milliarder enheter er knyttet opp mot internett er skadepotensialet svært stort.

Innen 2011 regner IDC med at hele tre milliarder enheter er knyttet sammen i nettverket.

Populære tjenester som Facebook, Youtube og hundretusener forskjellige programsnutter (som widgets) øker sjansene for innpass av såkalt ”malware” - skadelig programvare som blottlegger informasjon på den enkeltes pc og i verste fall er en trussel mot hele bedriftens infrastruktur.

- De fleste hackere bruker allerede typisk web 2.0-applikasjoner fordi de vet at flere og flere bruker disse applikasjonene. Få personer forstår hvilken trussel de faktisk utsetter seg for når de bruker populære tjenester som Facebook og Youtube, sier administrerende direktør Per Andersen i IDC Norden i en pressemelding.

LES OGSÅ: Web 2.0 vil styre it-utviklingen

Det er den ukontrollerte flyten av informasjon gjennom web 2.0-løsninger som bekymrer analyseselskapet. På samme tid ønsker ikke mange bedrifter å stramme grepet rundt bruken, av frykt for å kvele innovasjon.

IDC skriver i meldingen at sikkerhetsløsninger etter hvert vil bli tatt i bruk - og at informasjonsflyten vil komme under kontroll. Men før vi kommer så langt vil vi måtte oppleve flere alvorlige sikkerhetsbrudd rundt om i virksomhetene.

Sosiale Medier