- Facebook er en boble

- Facebook er en boble

Vi er på vei mot en ny Internett-boble når Facebook verdsettes til 50 milliarder kroner, mener analytiker.

Microsoft og Google forhandler om eierandeler i verdens største sosiale nettverk Facebook, og må visstnok ut med mellom 300 og 500 millioner dollar for fem prosent av selskapet.

- Verdifastsettelsen av internett-selskapene tyder på at vi er på vei mot en ny boble i it-industrien, sier Ovum-analytiker David Bradshaw til Computerworld.com.

LES SAKEN HER: Milliardkamp om Facebook

Bradshaw mener web 2.0 er overdrevent hypet, og at Facebook-kampen kan være et tegn på at vi nærmer oss boble 2.0 i it-bransjen.

- Større grad av samhandling mellom internett-brukere har kommet for å bli, men Facebook er ikke mer enn et steg på veien, det er mer i vente. Kanskje vi trenger boble 2.0 for å komme dit, men la oss håpe at det ikke er tilfelle, sier Bradshaw.

Større grad av samhandling mellom brukere har kommet for å bli, men nettsamfunn er bare ett av flere elementer i neste generasjons nettsteder, mener Bradshaw.

- På lang sikt må nettsamfunnene utvikle seg videre. Brukere trenger bedre beskyttelse av sensitive personopplysninger, samtidig som uklarheter rundt opphavsrett og intellektuelle rettigheter må avklares, mener han.

Les om:

Sosiale Medier