Facebook går på børs

Facebook går på børs

Facebook har levert papirarbeidet for å bli børsnotert. Men pengene er ikke viktig, sier Zuckerberg.

Ryktene var sanne, nå skal Facebook på børs.

Les mer:

Han er verdt over 100 milliarder

Selskapet kan dermed få inn rundt 29 milliarder kroner i ferske penger, og den totale verdien av selskapet er ventet å bli opp mot 580 milliarder kroner.

- Pengene er ikke viktig

Facebook-grunnlegger Mark Suckerberg la ved et brev ved søknaden. I brevet forklarer han at Facebook aldri var tenkt å bli et stort selskap. I stedet skulle det være et nettsted hvor folk kunne opprettholde kontakt med hverandre.

- Mange store mennesker bryr seg hovedsaklig om å bygge og å være en del av store begivenheter, men de ønsker også å tjene penger. Gjennom prosessen det er å bygge opp et team - og samtidig et utviklersamfunn, reklamemarked og investorbase - har jeg utviklet en dyp forståelse for hvordan det å bygge et sterkt selskap med en sterk økonomisk motor kan være den beste måten å få mange mennesker til å løse viktige problemer på, skriver Zuckerberg i brevet.

- For å si det enkelt: vi utvikler ikke tjenester for å tjene penger; vi tjener penger for å utvikle bedre tjenester, avslutter Zuckerberg.

Zuckerberg tjente i underkant av 9 millioner kroner i fjor, men er verdt over 100 milliarder kroner på gunn av 24 prosent eierskap i Facebook.

Den offentlig tilgjengelige versjonen av søknaden kan leses på nettsidene til U.S. Securities and Exchange Commission.

Les om:

Sosiale Medier